diumenge, 28 de desembre de 2008

Neules Farcides de Mousse de Torró banyades amb Xocolata Negra

Aquesta recepta la vaig veure en el blog de la Gemma. I ara ha arribat el moment de posar-la en pràctica. És una bona alternativa per aprofitar les sobres de Nadal, com tenia molt de torró en lloc de portar-lo tal qual, vaig preferir fer aquestes postres que van agradar a tots.




Ingredients:

- 1 paquet de neules amples

- 100 g de xocolata per a postres

-200 g de torró de xixona

- 200 ml de nata líquida per muntar


Preparació:

Fondre la xocolata i banyar les neules fins a la meitat. Deixar refredar la xocolata i reservar-les. Triturar el torró amb un rajolí de nata líquida. Muntar la nata i barrejar-la amb el torró triturat, posar la mousse dins una màniga pastissera. Reservar a la nevera fins el moment de farcir les neules, que ho farem en el moment de servir-les a la taula, no fer-ho abans dons s'estovarien les neules i no quedaria bé.

Bon Profit!


Púding de xocolata

Hem celebrat les festes a casa de la meva cosina com cada any, i la seva filla em va demanar aquest púding de xocolata, per tant per Sant Esteve el vair dur. I vaig aprofitar per estrenar el motlle d'arbre de Nadal que havia comprat al Lidl.




Ingredients:
- 1 l de llet
- 8 ous
- 200 g de sucre
- 125 g de cacau en pols
- 12 magdalenes


Preparació:
Prescalfar el forn a 180º.
Afegir tots els ingredients en el vas de la termomix, programar 6 minuts, temperatura 90ºC, velocitat 4.
Afegir el preparat en el motlle, per coure al bany maria al forn. Jo he fet servir dos motlles, perquè amb aquestes quantitats m'ha sortit dos litres (he utilitzat l'arbre i un de rectangular).
Posar dins al forn durant 45 minuts a 180º.
Quan sigui fred desemmotllar i cubrir-ho amb xocolata amb pols.

Bon profit!

dimarts, 9 de desembre de 2008

Pastís de xocolata

Com que volia portar alguna cosa de xocolata a la feina, em va semblar que aquest pastís que havia vist en el bloc de la Mercè seria molt apropiat. Ha resultat ser molt senzill tal com ella explicava. A tots ens va agradar molt i va desaparèixer en un plis.
Per ser que no porta llevat queda molt esponjós.


El vaig tornar a fer a casa de la meva germana, ja que al meu cunyat que li encanta la xocolata. I èxit repetit. Aquí teniu la recepta:

Ingredients:

- 200 g de xocolata amb un 70% de cacau
- 200 g de mantega
- 4 ous
- 150 g de sucre
- 100 g de farina

Preparació:

Escalfar el forn a 210ºC
Es fon la xocolata al bany Maria o en el microones.
Fora del foc, s'hi afegeix la mantega tallada a trossos petits i es barreja fins obtenir una textura llisa. Es separen les clares dels rovells. Es baten els rovells amb el sucre durant 2 minuts i s'afegeixen a la mescla de la xocolata. Es munten les clares a punt de neu. S'incorporen a la mescla. S'afegeix la farina tamisada a poc a poc tot remenant amb compte amb una espàtula de fusta.
S'aboca dins un motlle de 24cm, prèviament untat i empolsinat amb farina, i coure al forn durant 25-30 minuts.