diumenge, 22 de febrer de 2009

Pinya i Préssec amb iogurt

Avui per postres volia fer una cosa senzilla i lleugera, i he recordat que tenia apuntada aquesta recepta, que també era idònia per aprofitar el préssec en almivar que m'havien regalat amb el lot de nadal.



Ingredients:

- 3 rodanxes de pinya de llauna(en el seu suc)
- 4 trossos de préssec en almívar
- 2 iogurts naturals
- 2 sobres de sucre
- fideus de xocolata

Preparació:

Hem d'escórrer les rodanxes de pinya i el préssec, i tallar-los a tossets petits. Batrem el iogurt amb el sucre i barrejarem amb les fruites. Col·locar-ho en les copes on ho servirem. Afegir un pessic de fideus de xocolata i ja el podem servir.

Bon profit!!

dijous, 19 de febrer de 2009

RAVIOLI AMB BEICON I POMA

Aquesta recepta és la meva participació a HEMC 30 que organitza la Vanesa de Mis recetas más dulces. Habitualment jo amb la poma faig receptes dolces, però aquesta vegada he decidit canviar i el resultat ha estat aquest.



Ingredients:

- 250 gr de ravioli de carn
- 250 gr de xampinyons laminats
- 50 gr de beicon
- 1 ceba
- 1 poma
- Sal i oli


Preparació:

Tallar el beicon a tires i fregir-lo en una mica d’oli, reservar-lo. En el mateix oli fregir els xampinyons fins que estiguin daurats.
Tallar la ceba en rodanxes molt primes i confitar a foc suau; afegir la poma tallada a daus petits i anar fregint a poc a poc fins que quedi tot daurat. Afegir la sal.

Coure els raviolis, segons diu l’envàs, l’escorrem i l’aboquem a la paella amb la resta dels ingredients que havíem preparat, ho remenem tot uns dos minuts i ja ho podem servir.

Es pot servir amb una mica de parmesà ratllat, en el meu cas no tenia i vaig utilitzar emmental ratllat.
Bon profit!!

diumenge, 15 de febrer de 2009

Muffins de xocolata blanca i melmelada de gerdó

Feia temps que volia provar de fer els muffins, i aquí teniu els meus primers, no els he fet amb els motlles tradicionals. Aquesta vegada estava d'estrena, al Lidl havia comprat uns motlles i tenia ganes d'estrenar-lo. Aquesta recepta la vaig veure al bloc de La cocina de Auro, però els havia fer amb nous de macadònia, jo no entenia i vaig pensar que la melmelada seria una bona opció. Ens va agradar força, i segurament els tornaré a fer.




Ingredients:

- 300 g de farina
- 8o g de sucre
- 80 g de mantega ( en pomada)
- 150 g de xocolata blanca
- 250 ml de llet
- 1 ou
- 2 culleradetes i mig de llevat (royal)
- Una mica de sal
- Melmelada de gerdó

Preparació:

Escalfar el forn a 180º.
Picar la xocolata blanca i reservar.
Tamisar la farina, el llevat i la sal, reservar
Batre el sucre, la mantega i l’ou. Afegir sense deixar de batre la farina(que teníem reservada), la xocolata i la llet.
Omplir els motlles fins a la meitat, i afegir una culleradeta de postres de melmelada, acabar d’omplir els motlles. Coure al forn durant uns 30 o 35 minuts segons el forn.



Bon profit!!

diumenge, 8 de febrer de 2009

Mandonguilles amb salsa de xampinyons

M'agraden molt les mandonguilles i no les compro mai fetes ni les menjo fora de casa, així que les faig jo. Normalment les faig amb salsa de tomàquet i pèsols. Feia temps que les volia fer d'una altre manera, i buscant per les revistes que tinc a casa vaig trobar aquesta recepta. La salsa l'he fet tal qual deia la recepta, i m'ha sobrat bastant, així que l'he congelat per una propera vegada.



Ingredients:

- 250 g de carn picada de vedella
- 250 g de carn picada de porc
- Julivert
- Ou
- Pa ratllat
- Farina blanca

Per la salsa: (hi ha per dues vegades o pel doble de carn)
- 1 pebrot vermell
- 2 pastanagues
- 1 paquet de crema de xampinyons
- 2 cebes
- 2 alls
- 150 ml de cava
- 1 l d’aigua
- 1 culleradeta de curry
- Sal
- 100 ml d’oli

Per decorar:
- arròs blanc

Preparació:

Per preparar les mandonguilles: en un bol posem la carn picada, s’afegeix el julivert picat i l’ou,i una mica de pa ratllat, barregem tot fins aconseguir que quedi tot ben lligat. Fem les boletes de les mandonguilles de la mida desitjada. Les passem per una mica de farina blanca per fregir-les. Les posarem damunt paper de cuina perquè deixin l’excés d’oli. Les reservem.

Per fer la salsa:
Piquem les cebes, els alls, la pastanaga i el pebrot, tot ben petit. Preparem un sofregit amb la ceba i els alls, quan la ceba es comenci a daurar afegirem el pebrot i la pastanaga, passats un parell de minuts tirarem el cava, i deixarem que es vagi fent el sofregit. Quan el tinguem fet afegirem l’aigua, la crema de xampinyons, el curry. Deixem coure tot uns 15 minuts aproximadament, remenant de tant en tant, per evitar que s’enganxi. Rectificarem de sal si fa falta. Quan la salsa estigui la passarem pel turmix, perquè ens quedi fina.

En una cassola posarem la meitat de la salsa i les mandonguilles i ho deixarem coure tot junt uns 10-15 minuts.
Servirem les mandonguilles i la salsa amb una mica d’arròs blanc.
Bon profit!

diumenge, 1 de febrer de 2009

Coca de plàtan

Volia fer una coca diferent a la del iogurt per berenar i vaig trobar aquesta recepta que tenia apuntada en una llibreta, el que no recordo d'on l'havia tret. Ens ha agradat molt, el gust del plàtan es nota i no es empalagòs. Quan talles la coca per dintre queda d'un color marronós, això ho fa el plàtan.


Ingredients:

- 250 g de plàtans madurs
- 200 g de sucre
- 4 ous
- 1 pessic de sal
- 70 ml d’oli
- 200 g de farina
- 1 sobre de llevat

Preparació:

Triturar els plàtans amb el sucre i el pessic de sal. Afegir els ous, l’oli la farina i el llevat tamisats i barrejar tot bé fins aconseguir una massa homogènia. Abocar-ho al motlle i coure al forn uns 30-40 minuts a 180º , ha d’estar cuit per dintre.
Bon profit!!