dissabte, 30 de gener de 2010

Truita enrotllada amb mozzarella i pebrots

Us presento una manera diferent de menjar la truita, en aquest cas no us sabria dir si em va agradar més calenta o freda. És ideal per portar amb la carmanyola, tant si a la feina tenim microones o no, a mi em va anar molt bé que em sobrés uns quants talls. Bé aquí us deixo la recepta.



Ingredients:

- 6 ous
- 250 g de mozzarella
- 1 pebrot vermell
- 1 pebrot verd
- Una mica d’orenga
- Pebre negre
- Oli d’oliva
- sal

Preparació:


Rentar els pebrots i disposar-los en una safata de forn lleugerament untada amb oli d’oliva. Enfornar a 200 ºC durant uns 20 minuts. Després, retirar els pebrots i embolicar en paper de diari fins que es refredin.
Quan estiguin freds pelar els pebrots, retirar les llavors interiors i tallar-los en tires llargues amb un ganivet.

Retirar la mozzarella del seu líquid de conservació i deixar escórrer en un colador per a que perdi el màxim d’humitat.

Batre els ous, salpebreu-los i assaonats amb una mica d’orenga. Escalfar dues cullerades d’oli en una paella ampla i quallar la truita pels dos costats. Després disposar sobre un paper d’alumini lleugerament untat d’oli i cobrir amb els pebrots escalivats i els talls de mozzarella. Enrotllar la truita sobre si mateixa amb l’ajut del paper d’alumini formant un rotlle.Enfornar aquest rotlle a 180º C durant 10 minuts. Després, retirar el paper d’alumini i servir calent o fred tallat en talls.

diumenge, 10 de gener de 2010

BESCUIT CREMÓS DE TORRÓ

Vam passar el cap d'any a casa i volia fer un postre diferent i que no omplis gaire i buscant entre els pendents vaig trobar aquest bescuit de torró xixona que amb la crema anglesa fa una bona combinació.

Aquí teniu la recepta:
Ingredients:

Per al bescuit:

1 rajola de torró de Xixona,
4 ous,
125 gr. de sucre,
50 gr. mantega,
100 gr. avellanes mòltes.

Per a la crema anglesa:

500 cc. llet,
5 rovells d'ou,
1 branca de canyella,
1 culleradeta d'essència de vainilla,
125 gr. sucre.

Elaboració:
Crema anglesa.
Escalfar la llet amb la canyella, deixant que bulli a foc lent uns minuts. Apartar del foc i afegir l'essència de vainilla. Deixar reposar.Batre a part els rovells amb el sucre, afegir a la llet tèbia, traient abans la branca de canyella. Remoure fins que s'espesseixi la crema, sense que arribi a bullir. Colar per un xinès i deixar reposar una hora.

Bescuit de torró.
Muntar els ous amb el sucre fins que dupliquin el seu volum, fent servir les varetes elèctriques.Ratllar el torró i fondre a part en un cassó amb la mantega , remenant a foc suau. Barrejar usant una espàtula, amb moviments envoltants, la pasta de torró amb la barreja d'ous i sucre.Afegir les avellanes mòltes a poc a poc, perquè no es baixi. Introduir la barreja en motlles individuals i s'enfornar a 200 º durant 10 minuts. Desemmotllar i reservar.
Bon profit!!!