dilluns, 3 de novembre de 2008

Panellets

Feia dies que volia penjar la recepta dels panellets, però he anat molt angoixada amb uns treballs que tenia que fer i no he pogut fer-ho fins ara. Aquí teniu.



Ingredients:

- 600 g d’ametlla molta
- 500 g de sucre
- 200 g de moniato
- ratlladura d’una llimona
- 2 o 3 clares d’ou
- ou per pintar
- Pinyons
- Ametlla en gra
- Coco ratllat
- Cafè
- 2 rajoles de xocolata de cobertura
- Fideus de xocolata
- una tira de codony

Preparació:


Coure el moniato al forn, pelar-lo i aixafar-lo amb una forquilla.Barrejar l’ametlla, el sucre,i la ratlladura de llimona i el moniato, amassar bé fins aconseguir que la massa no s’enganxi en les mans. Embolicar la massa amb paper film i deixar-la reposar com a mínim 24 h.

Per fer els panellets, dividir la massa en parts iguals segons els tipus diferents que vulguem fer.

Pinyons: fer boletes, passar-les per clara d’ou i deixar assecar uns 5 min perquè així s’enganxin millor. En un bol posar els pinyons i arrebossar les boletes. Pintar-les amb l’ou batut.
Ametlla: fer el mateix procediment que amb els de pinyons, però amb forma allargada i arrebossats d’ametlla picada.
Codony: fer un xurro i obrir-lo de dalt a baix amb un ganivet. Farcir el xurro amb el codony i tornar-lo a tancar. Pintar-lo amb ou batut. Coure’l al forn uns 3 minuts. Treure’l del forn i, de seguida abans no es refredi, tallar-lo en porcions iguals.
Coco: barrejar el massapà amb coco ratllat al gust. Fer boles de la mateixa mida i donar-los forma de bolet. Mullar la punta amb ou batut i arrebossar-la amb una mica de coco.
Cafè: barrejar una culleradeta de cafè a la massa, fer una boleta aixafar-la una mica i amb un ganivet fer un tall al damunt, perquè sembli un gra de cafè.
Avellana: fer una boleta, aplanar-la i posar-hi la avellana a sobre.
Castanya: fer una boleta, donar-li forma de castanya un cop cuit el panellet i refredat, sucar-lo en xocolata fosa.
Fideus de xocolata, fer les boletes i enganxar-li els fideus de xocolata.

Els panellets s’han de coure amb el forn molt calent de la part de dalt fins que quedin daurats, uns 3 minuts. Els de pinyons una mica més uns 5 min.