Ingredients:
- 600 g d’ametlla molta
- 500 g de sucre
- 200 g de moniato
- ratlladura d’una llimona
- ratlladura d’una llimona
- 2 o 3 clares d’ou
- ou per pintar
- ou per pintar
- Pinyons
- Ametlla en gra
- Coco ratllat
- Cafè
- 2 rajoles de xocolata de cobertura
- 2 rajoles de xocolata de cobertura
- Fideus de xocolata
- una tira de codony
- una tira de codony
Preparació:
Coure el moniato al forn, pelar-lo i aixafar-lo amb una forquilla.Barrejar l’ametlla, el sucre,i la ratlladura de llimona i el moniato, amassar bé fins aconseguir que la massa no s’enganxi en les mans. Embolicar la massa amb paper film i deixar-la reposar com a mínim 24 h.
Per fer els panellets, dividir la massa en parts iguals segons els tipus diferents que vulguem fer.
Pinyons: fer boletes, passar-les per clara d’ou i deixar assecar uns 5 min perquè així s’enganxin millor. En un bol posar els pinyons i arrebossar les boletes. Pintar-les amb l’ou batut.
Ametlla: fer el mateix procediment que amb els de pinyons, però amb forma allargada i arrebossats d’ametlla picada.
Codony: fer un xurro i obrir-lo de dalt a baix amb un ganivet. Farcir el xurro amb el codony i tornar-lo a tancar. Pintar-lo amb ou batut. Coure’l al forn uns 3 minuts. Treure’l del forn i, de seguida abans no es refredi, tallar-lo en porcions iguals.
Coco: barrejar el massapà amb coco ratllat al gust. Fer boles de la mateixa mida i donar-los forma de bolet. Mullar la punta amb ou batut i arrebossar-la amb una mica de coco.
Cafè: barrejar una culleradeta de cafè a la massa, fer una boleta aixafar-la una mica i amb un ganivet fer un tall al damunt, perquè sembli un gra de cafè.
Avellana: fer una boleta, aplanar-la i posar-hi la avellana a sobre.
Coco: barrejar el massapà amb coco ratllat al gust. Fer boles de la mateixa mida i donar-los forma de bolet. Mullar la punta amb ou batut i arrebossar-la amb una mica de coco.
Cafè: barrejar una culleradeta de cafè a la massa, fer una boleta aixafar-la una mica i amb un ganivet fer un tall al damunt, perquè sembli un gra de cafè.
Avellana: fer una boleta, aplanar-la i posar-hi la avellana a sobre.
Castanya: fer una boleta, donar-li forma de castanya un cop cuit el panellet i refredat, sucar-lo en xocolata fosa.
Fideus de xocolata, fer les boletes i enganxar-li els fideus de xocolata.
Els panellets s’han de coure amb el forn molt calent de la part de dalt fins que quedin daurats, uns 3 minuts. Els de pinyons una mica més uns 5 min.
14 comentaris:
Mare meva, què suculents!!! Enhorabona.
Més panellets!!! T'han quedat molt molt bé! Veig que tu també ets de les que posa una mica de moniato, eh? ;)
Parella vermella, que haig de dir jo que els vaig fer, però estaven molt bons.
Gemma, sí son com els que ha fet sempre la mare. Potser la propera vegada els faci com ens va ensenyar la Mireia a la clase del dijous.
Hola Eva...soc jo, que ja tinc blog! Ara ja tenim mail per contactar.
Ja veig que aquest any no han tocat els de la Mireia, eh?
Petons.
Noia, uns panellets de reposteria fina.
Moltes felicitats
Ester
Veig que hi ha una mena d'epidèmia de panellets pels blocs que visite (és broma). Fan una pinta boníssima. Enhorabona
Hola Pebbles! No fa massa que em passejo per aquests passadissos dels blocs de cuina... i acabo de veure el teu! Felicitats per aquests panellets! :)
Eva, t'han quedat fasntàstics!!! Tu li poses moniato? mai els he provat així...xo de bens segur que han d'estar molt bons!
Petunets,
Eva.
Molt bé, una altra recepta de panellets, és el que toca aquests dies. T'han quedat molt macos!.
Fins aviat
pebbles, només faltaves tu. ets la primera que veig que hi posa moniato, jo habitualment no hi posava res més que ametlla i sucre, pèrò aquest any he canviat part del sucre per patata i no són tan empalagosos, suposo que amb el moniato deu passar el mateix. la veritat és que fan molt goig!
Maria, molt bé, cada vegada som més. Dons no, aquest any no toquen els de la Mireia, estic molt atrafagada amb estudis i clases i tinc molt poc temps, ho deixo pel proper any.
Ester, que exigerada,jajaja...
Francesc, és el que toca, en aquestes dates.
Mercè, benvinguda, he visitat el teu blog i he trobat coses molt interessans, i he vist que també tens el llibre de l'Eva Arguiñano de Delicies, i has fet algun postre. Ens veurem sovint!!
Eva, són com sempre els han fet a casa, només que jo els vaig deixar reposar i la mare i tieta no ho fan. A elles els hi queden fantàstics, i sempre els hi dic que tenen la mà trencada. Jo no els he fet mai sense, encara que ho vull provar.
Glòria, t'has fitxat que som molts els que fem panellets i poques receptes son iguals? sempre hi ha una variació o altre. I bén segur que tots son molt bons.
Manel, no recordo be la diferència entre la patata i el moniato, crec recordar que la mare alguna vegada els havia fet amb patata, però ella preferia els moniatos. Potser tens raó que d'aquesta manera no són embafadors.
Petonets a tots!!!
He fet tard i no he probat el panallets de moniato... Me l'apunto per més endavant...
Eva, t'han quedat força bé...jo vaig intentar-ho però es van cremar...a veure si m'hi posso i aquesta vegade surten millor..
Espero que estigueu més tranquils i dir-te que et van trobar a faltar.
Núria
Jo les vegades que els he fet, hi he posat patata, amb moniato no els havía probat. De segur que "estaven" bonisims. Fins aviat.Eva. Josepb
Publica un comentari a l'entrada