diumenge, 10 de gener de 2010

BESCUIT CREMÓS DE TORRÓ

Vam passar el cap d'any a casa i volia fer un postre diferent i que no omplis gaire i buscant entre els pendents vaig trobar aquest bescuit de torró xixona que amb la crema anglesa fa una bona combinació.

Aquí teniu la recepta:
Ingredients:

Per al bescuit:

1 rajola de torró de Xixona,
4 ous,
125 gr. de sucre,
50 gr. mantega,
100 gr. avellanes mòltes.

Per a la crema anglesa:

500 cc. llet,
5 rovells d'ou,
1 branca de canyella,
1 culleradeta d'essència de vainilla,
125 gr. sucre.

Elaboració:
Crema anglesa.
Escalfar la llet amb la canyella, deixant que bulli a foc lent uns minuts. Apartar del foc i afegir l'essència de vainilla. Deixar reposar.Batre a part els rovells amb el sucre, afegir a la llet tèbia, traient abans la branca de canyella. Remoure fins que s'espesseixi la crema, sense que arribi a bullir. Colar per un xinès i deixar reposar una hora.

Bescuit de torró.
Muntar els ous amb el sucre fins que dupliquin el seu volum, fent servir les varetes elèctriques.Ratllar el torró i fondre a part en un cassó amb la mantega , remenant a foc suau. Barrejar usant una espàtula, amb moviments envoltants, la pasta de torró amb la barreja d'ous i sucre.Afegir les avellanes mòltes a poc a poc, perquè no es baixi. Introduir la barreja en motlles individuals i s'enfornar a 200 º durant 10 minuts. Desemmotllar i reservar.
Bon profit!!!

8 comentaris:

Anònim ha dit...

Que bo! I quina manera d'aprofitar el torró que ens hagi sobrat de Nadal. Les avellanes són torrades? És un postre per prendre fed?
Un petó,
Fina Martínez

La cuina vermella ha dit...

Una bona manera d'acabar amb les rampoines dolces d'aquests dies. És realment fantàstic aquest bescuit. Un petó.

josep ha dit...

Eva,
Magnífica la teva entrada al 2010 amb aquest deliciós bescuit.
Una abraçada

Gemma ha dit...

Me l'apunto! El bescuit, sense gens de farina, ha de quedar cremós i ben melós... me l'apunto ,que encara tinc alguna barra de torró per casa ;)

Ester ha dit...

Una bona proposta per aprofitar el torró
Una abraçada
Ester

illetapitita ha dit...

Ens has donat una bona idea per acabar amb els torrons!
Que bo que ha de ser!
Una abraçada i bon any!

Mercè ha dit...

Eva, aquest bescuit sense farina ha de quedar la mar d'esponjós. Molt bona manera d'encetar l'any! :)
Petons!

Francesc ha dit...

Boníssim, segur!!! MMMM!!!!