diumenge, 14 de febrer del 2010

Pastís de formatge i crema

Aquest pastís és ideal per les persones que no els hi agraden els pastissos massa dolços. He fet una petita variació en lloc de dues llimones com diu la recepta he posat una, la resta ho he fet segons la recepta original.


Ingredients:

- 500 g de formatge fresc o ricotta
- 5 ous
- 4 rovells
- 50 g de farina
- 130 g de galetes maria mòltes
- 150 g de sucre
- 2 llimones
- 5 dl de llet
- mantega

Preparació:


Batre els rovells d’ou amb 50 g de sucre fins obtenir un comport blanquinós i cremós, incorporar la farina, la pell ratllada d’una de les llimones i la llet. Coure aquesta crema a foc lent 7-8 minuts sense deixar de remenar. Retirar del foc, cobrir amb un full de film transparent i deixar refredar la crema.
Introduir el formatge en un bol i barrejar-lo amb el sucre restant, els ous, el suc i la pell ratllada de l’altre llimona.
Untar amb mantega un motlle, folrat amb paper vegetal i engreixat, i empolvoreu-ho amb una mica de galetes mòltes.
Dividir la crema en dues parts, el compost de formatge en tres porcions i les galetes mòltes restants en tres parts més.

Abocar una part del compost de formatge en el motlle, escampar les galetes mòltes per sobre i seguir alternant pisos de crema, galetes i formatge. Cobrir la superfície amb les últimes galetes mòltes i coure al forn, escalfat a 170ºC durant 1 hora. Deixar refredar el pastís i reservar a la nevera durant 5-6 hores. Finalment, desemmotllar i servir molt fred.

Bon profit!!

6 comentaris:

Ester ha dit...

Irresistible, molt bona opció, bon profit
Ester

Francesc ha dit...

Ha de ser un dolç d'aquells de "pecat mortal". Fa un aspecte boníssim. Si puguera, me'n menjava ara un tall. Salutacions

Pebbles ha dit...

Ester, a casa ens va agradar molt, jo el recomano.

Francesc, si quedés et convidava a provar-ho. Tindrem que deixar-ho per un altre dia.

Petonets a tots dos.

Gemma ha dit...

Uau, quin pastís més original... no havia llegit mai una recepta semblant. Amb les capes de formatge, crema i galetes deu quedar bon´sisim, a art que el tall a capes també deu quedar molt vistós. Això s'ha de provar!

Anònim ha dit...

Quin pastis més bo! Al portar poca farina segur que quedarà molt suau. I les galetes li donaran una mica més de consistència.
I fresquet deu estar... espectacular!!! Me'l apunto.

Una abraçada,
Fina Martínez

Mercè ha dit...

Quin pastís més original!! Molt bona idea posar-hi el cruixent de galeta entremig! :)
Petons!