- 500 g de formatge fresc o ricotta
- 5 ous
- 4 rovells
- 50 g de farina
- 130 g de galetes maria mòltes
- 150 g de sucre
- 2 llimones
- 5 dl de llet
- mantega
Preparació:
Batre els rovells d’ou amb 50 g de sucre fins obtenir un comport blanquinós i cremós, incorporar la farina, la pell ratllada d’una de les llimones i la llet. Coure aquesta crema a foc lent 7-8 minuts sense deixar de remenar. Retirar del foc, cobrir amb un full de film transparent i deixar refredar la crema.
Introduir el formatge en un bol i barrejar-lo amb el sucre restant, els ous, el suc i la pell ratllada de l’altre llimona.
Untar amb mantega un motlle, folrat amb paper vegetal i engreixat, i empolvoreu-ho amb una mica de galetes mòltes.
Dividir la crema en dues parts, el compost de formatge en tres porcions i les galetes mòltes restants en tres parts més.
Abocar una part del compost de formatge en el motlle, escampar les galetes mòltes per sobre i seguir alternant pisos de crema, galetes i formatge. Cobrir la superfície amb les últimes galetes mòltes i coure al forn, escalfat a 170ºC durant 1 hora. Deixar refredar el pastís i reservar a la nevera durant 5-6 hores. Finalment, desemmotllar i servir molt fred.
Bon profit!!
6 comentaris:
Irresistible, molt bona opció, bon profit
Ester
Ha de ser un dolç d'aquells de "pecat mortal". Fa un aspecte boníssim. Si puguera, me'n menjava ara un tall. Salutacions
Ester, a casa ens va agradar molt, jo el recomano.
Francesc, si quedés et convidava a provar-ho. Tindrem que deixar-ho per un altre dia.
Petonets a tots dos.
Uau, quin pastís més original... no havia llegit mai una recepta semblant. Amb les capes de formatge, crema i galetes deu quedar bon´sisim, a art que el tall a capes també deu quedar molt vistós. Això s'ha de provar!
Quin pastis més bo! Al portar poca farina segur que quedarà molt suau. I les galetes li donaran una mica més de consistència.
I fresquet deu estar... espectacular!!! Me'l apunto.
Una abraçada,
Fina Martínez
Quin pastís més original!! Molt bona idea posar-hi el cruixent de galeta entremig! :)
Petons!
Publica un comentari a l'entrada