El dimecres passat vaig assistir a la classe de la Mireia Carbó, que ja tenia ganes perquè entre unes coses i altres feia un any que no havia anat. I com sempre els seus plats una delicia pels nostres paladars. Aquí teniu la recepta dels carquinyolis, que han sigut tot un èxit a casa.
Ingredients:
- 100 gr. d'ametlles crues amb pell
- 175 gr. de farina
- 100 gr. de sucre
- 1 ou
- Ratlladura de pell de llimona ben fina
- 1 culleradeta de llevat en pols
Preparació:
Posar en remull les ametlles crues, amb 10 o 15 minuts en tindrem suficient.
En un bol, i amb l'ajut de les baretes elèctriques, barrejar l'ou amb el sucre i la ratlladura de pell de llimona. Quan hagi agafat volum afegir-hi la farina i el llevat. Ha de quedar com grumolls. Afegir-hi les ametlles, no cal escórrer-les massa, i barrejar, ara si, amb les mans. Si veieu que queda massa sec (hi ha de quedar una mica) afegiu aigua tot esquitxant-la.
Partir la massa en dos i fer, sobre una safata per anar al forn, dos cilindres grans. Posar al forn a 180ºC durant uns 15 minuts, quan comencin a agafar color.
Treure-les i tallar els carquinyolis al biaix, posar-los en la safata un altre cop i al forn! Uns 5 minuts més.
Espero que us agradi.
4 comentaris:
Sí que han tingut èxit els carquinyolis de la Mireia!!! Jo encara els tinc pendents. Un dia d'aquests els faré. Besades
Que bons aquests carquinyolis, no tenen res a envejar als d'una bona confiteria
Ester
A casa també van tenir molt èxit, les receptes de la Mireia són fàcils i sempre surten bé! Ja tinc apunt festucs crus per provar els carquinyolis de festucs... ;)
Que xulos t'han quedat!! Si son de la Mireia, èxit segur!! Molts i molts petons.
Publica un comentari a l'entrada