dilluns, 5 d’abril de 2010

CARQUINYOLIS

El dimecres passat vaig assistir a la classe de la Mireia Carbó, que ja tenia ganes perquè entre unes coses i altres feia un any que no havia anat. I com sempre els seus plats una delicia pels nostres paladars. Aquí teniu la recepta dels carquinyolis, que han sigut tot un èxit a casa.





Ingredients:

- 100 gr. d'ametlles crues amb pell
- 175 gr. de farina
- 100 gr. de sucre
- 1 ou
- Ratlladura de pell de llimona ben fina
- 1 culleradeta de llevat en pols

Preparació:

Posar en remull les ametlles crues, amb 10 o 15 minuts en tindrem suficient.

En un bol, i amb l'ajut de les baretes elèctriques, barrejar l'ou amb el sucre i la ratlladura de pell de llimona. Quan hagi agafat volum afegir-hi la farina i el llevat. Ha de quedar com grumolls. Afegir-hi les ametlles, no cal escórrer-les massa, i barrejar, ara si, amb les mans. Si veieu que queda massa sec (hi ha de quedar una mica) afegiu aigua tot esquitxant-la.
Partir la massa en dos i fer, sobre una safata per anar al forn, dos cilindres grans. Posar al forn a 180ºC durant uns 15 minuts, quan comencin a agafar color.
Treure-les i tallar els carquinyolis al biaix, posar-los en la safata un altre cop i al forn! Uns 5 minuts més.
Espero que us agradi.

4 comentaris:

Francesc ha dit...

Sí que han tingut èxit els carquinyolis de la Mireia!!! Jo encara els tinc pendents. Un dia d'aquests els faré. Besades

Ester ha dit...

Que bons aquests carquinyolis, no tenen res a envejar als d'una bona confiteria
Ester

Gemma ha dit...

A casa també van tenir molt èxit, les receptes de la Mireia són fàcils i sempre surten bé! Ja tinc apunt festucs crus per provar els carquinyolis de festucs... ;)

La cuina vermella ha dit...

Que xulos t'han quedat!! Si son de la Mireia, èxit segur!! Molts i molts petons.