divendres, 9 d’abril de 2010

MONA DE PASQUA: SACHER AMB MELMELADA I TRUFA

Bé aquí teniu la mona que he fet aquest any. Aquesta recepta ens la va fer la Marta a l'escola l'ultim dia. A la capa de cobertura no m'ha quedat del tot llisa. Espero que la propera vegada em surti millor.


Ingredients:

Per el pa de pessic:

- 110 g de mantega
- 90 g de sucre llustre
- 5 rovells d’ou
- 90 g de xocolata de cobertura negra5 clares d’ou

Trufa:

- 250 g de nata per a muntar
- 100 g de xocolata de cobertura
- 65 g de sucre

Glaça:

- 50 cc d’aigua
- 50 g de sucre
- 200 g de xocolata de cobertura100 g de mantega

Pel farcit:
- ¼ kg de melmelada de fruits vermells

Per adornar:
- Ous de xocolata o qualsevol ninot per decorar.
Preparació:

Del pa de pessic :

Escalfeu prèviament el forn a 180º.
Heu de fondre la mantega a temperatura baixa. Treballeu els rovells d’ou amb els 90 g de sucre llustre, afegir la mantega i seguidament la xocolata fosa (al bany maria o al microones).
Munteu les clares a punt de neu amb una mica de sal. Després afegiu els 30 g de sucre llustre, en forma de pluja i barregeu molt suaument amb la preparació anterior.
Incorporeu finalment la farina tamisada junt amb el llevat (fer-ho a mà per evitar que baixi molt la massa).
Poseu tota la massa dins un motlle d’uns 24 cm, prèviament untat amb mantega i folrat amb paper vegetal. Coure a 180º durant uns 35 o 40 minuts.
De la trufa:

Munteu la nata i afegir el sucre. Barregeu una petita part de la nata amb la xocolata fosa (al bany maria o al microones) i afegiu la resta de la nata perquè quedi tot com una crema.

De la glaça:

Prepareu un almívar amb l’aigua i el sucre.
Foneu la xocolata junt amb la mantega al bany maria (o al microones) i afegiu l’almívar barrejant-ho bé per obtindre una textura cremosa.

I el Muntatge:

Talleu el pa de pessic en tres capes. Opcionalment, el podeu emborratxar amb licor o almívar.
Ompliu cada capa amb una part de melmelada i al damunt la trufa i el tapeu.
Acabeu amb una capa de trufa i el banyeu amb la glaça. Per últim decorar amb els ous de xocolata o el que tingueu.
Bon profit!!

7 comentaris:

Mercè ha dit...

Quina bona idea fer servir la sacher per la base de la mona!!! :) Molt bonica i segur que deliciosa!
Petons!

josep ha dit...

Una nova mona, per al museu de mones blocaires. Quina exposició!
Una abraçada

Cristina ha dit...

Quina mona més original!!

La cuina vermella ha dit...

Magnífica mona, ideal pels més llaminers i no m'extranya amb una sacher!! petons.

Gemma ha dit...

A casa sempre em demanen la de yema, però m'agadaria algun any fer-ne una com aquesta, de xocolata! T'ha quedat fantàstica.

Francesc ha dit...

Quina mona més preciosa!!!! Fa peneta i tot de menjar-se-la!!! (Bé, només 1 segon de "peneta"). Ara mateix me'n menjava un bon tros...

Pebbles ha dit...

Mercè, volia fer una diferent i va quedar molt bona.

Josep, és el que tocava fer la mona. Seria una bona idea fer aquesta exposició.

Cristina, aquest anys volia fer una cosa diferent.

Parella vermella, era com un vici, menjaves una mica i tornaves a repetir una altre tros.

Gemma, a veure si l'any vinent et decideixes a provar-ho.

Francesc, ja saps només tens que demanar-ho, en aquest cas s'ha acabar però ho deixem per la propera.
Petonets a tots!!