divendres, 22 d’abril de 2011

BUNYOLS DE L'EMPORDÀ

Després d'una llarga aturada torno a estar aquí,no sé si ho faré amb la freqüència que voldria però miraré d'anar publicant cosetes. I que millor que amb una recepta dolça? Doncs, anem per feina uns poso la recepta que he fet durant aquestes dates de quaresma, Els bunyols de l'Empordà.




Ingredients peu o pasta mare:

  • 30 gr de llevat fresc
  • 4 cullerades de llet tèbia
  • 75 gr de Farina de força

Ingredients Massa:

  1. 200g de farina normal
  2. 50 g de farina de força
  3. 1 culleradeta de sal
  4. 40 g de mantega fosa però freda
  5. 40cc d’anís dolç
  6. 1 ou
  7. 100 cc d’aigua
  8. 40 gr de sucre
  9. Ratlladura de llimona
  10. Una mica de matafaluga
  11. 1 cullerada de llet freda.

Preparació:

  1. Desfer el llevat en la llet, posar la farina en un bol, afegir el líquid preparat i pastar fins aconseguir una bola flonja. Tapar-la amb un drap i deixar-la reposar fins que dobli el seu volum. (amb la Thermomix: 15”. T0-v.4 i després 1,30”. T.0- v. Espiga)
  2. Preparar en un bol els ingredients de la massa menys la cullerada de llet i amalgamar-los, agregar-hi el peu fermentat i pastar a mà o amb la Thermomix, després incorporar la llet molt freda i seguir pastant fins que la massa sigui fina i elàstica. (amb la Thermomix: 15”. T0-v.6 i després 1,30”. T.0- v. Espiga, verificar textura i continuar 1,30”. T.0- v. Espiga, incorporar la llet 30”. T.0- v. Espiga).
  3. Posar la massa en un bol untar amb oli i deixar-la reposar 5 o 10 minuts tapada, després dividir-la en dues parts iguals. Formar uns cilindres de manera que al tallar-los ens surtin unes 26-28 peces. De cada peça fer unes bolets col·locar-les en una safata untada amb oli i deixar-les fermentar fins que augmentin el doble dels seu volum.
  4. Posar abundant oli en una paella, agafar cada bola amb els dits untats amb oli (per evitar que la massa s’enganxi a les nostres mans) i fer un forat en mig just al moment de posar-los dins la paella. Retirar quan estiguin daurats .
  5. Posar-los a sobre de paper absorbent i arrebossar-los amb sucre. Per acabar polvoritzar amb anís.





4 comentaris:

Ester ha dit...

Ben retrobada, totes les teves receptes seran benvingudes

josep ha dit...

Ens pensàvem que t'havies fugat amb el Bam Bam. Una gran rentrée amb uns meravellosos bunyols empordanesos.
Una abraçada

Pebbles ha dit...

Moltes gràcies per aquesta benvinguda.

bojosperlacuina ha dit...

Semblen tan bons, aquests bunyols!