diumenge, 4 de juliol de 2010

Coca de Llavaneres

He trigat una mica a publicar-ho, però aquí teniu la coca que vaig fer per la revetlla.


INGREDIENTS:

400 kg de pasta de full
75 gr de pols d'ametlla
110 gr de sucre
1 culleradeta de Maizena
un polset de sal
ratlladura de llimona i de taronja
vainilla líquida
50-70 gr de clara d'ou
75 gr de pinyons

Ingredients per la crema:

400 cc de llet
100 gr de sucre
pell de llimona i canyella
40 gr de Maizena
4 rovells

Massapà:
Preparar un massapà barrejant la pols d'ametlla, la maizena, el sucre, la sal i els aromes en un bol, afegir la clara a poc a poc, sense batre, fins aconseguir una textura de puré. Reservar.

Crema pastissera:
Blanquejar els rovells d’ou amb el sucre amb una espàtula de fusta, afegir-hi la maizena i la llet calenta, remenar-ho tot amb el batedor. Posar-ho al foc fins que arrenqui el bull, retirar-ho i deixar que es refredi completament.

Muntatge:
Estirar la pasta de full molt fina, tallar dos rectangles iguals i disposar-ne un damunt el paper de forn. Afegir-hi la crema damunt d’un dels rectangles deixant un marge al voltant i cobrir amb l’altra planxa, pintar amb ou diluït amb una mica d’aigua. Napar la coberta amb el puré de massapà i empolsinar amb els pinyons i sucre, punxar-la i enfornar 30 minuts a 180º.

Bon profit!!

5 comentaris:

La cuina vermella ha dit...

Enguany, al marxar a Roma, no hem gaudit de les coques, i no saps com les trobem a faltar. La teva, és espectacular!

Glòria ha dit...

Que bona que és la coca de Llavaneres. I no cal que sigui revetlla, perquè per berenar qualsevol dia tampoc va malament, eh?

MªJose-Dit i Fet ha dit...

Molt bona!! a mi la coca amb crema és la que més m´agrada...petonets

Anònim ha dit...

Espectacular, Eva!
M'encanta, sobre tot el massapà que li has posat a sobre.

Una abraçada,
Fina Martínez

Francesc ha dit...

Molt bona i amb un aspecte que diu "Menja'm". Salutacions