dissabte, 20 de setembre de 2008

Amanida de pasta


Les amanides de pasta tenen la particularitat que admeten de tot i sempre les pots fer diferents. Com l'Aaron és esportista ha de menjar molta pasta i faigs moltes amanides, sobretot a l'estiu, encara que ja comencem a entrar en la tardor, però encara fa calor així que un plat fred be de gust.


INGREDIENTS:

- 250 gr de pasta de colors (llaços, espirals, macarrons, etc)
-1 tomàquet d'amanida una mica gran.
- 4 ó 5 pals de cranc
- gambes pelades, de les mitjanes (un grapat)
-olives negres i verdes tallades

PREPARACIÓ:

Bullir la pasta el temps que diu el paquet, escorre-la, jo l'he passat per aigua freda, perquè no s'enganxi. Deixar refredar.
Per altra banda he posat les gambes congelades en un pot d'aigua calenta i quan ha arrancat el bull les he tret i també les he deixat refredar.
Tallar el tomàquet a daus i barrejar tots els ingredients.
Es pot amanir amb maionesa, salsa de iogurt, oli, dependrà del gust de cadascú.

Brownie blanc




Aquesta recepta és una de les que tenia pendent a la llista des de fa molt de temps. No recordo d'on la vaig treure. És una versió en blanc del clàsic Brownie, i l'he fet perquè al meu fill no li agrada la xocolata negra. El resultat ha estat molt bé, i li ha agradat.


INGREDIENTS:

- 75 gr. sucre
- 4 ous
- 250 gr. mantega
- 325 gr. de xocolata blanca
- 115 gr. de farina
- 125 gr. nous

ELABORACIÓ:

Fondre la xocolata amb la mantega al microones.
Batre el sucre i els ous, afegir la xocolata amb la mantega. Incorporar la farina tamisada i ho barregem tot amb l'espatula. Per últim afegim les nous prèviament picades en trocets petits.
Aboquem la preparació en un motlle de 15x 30 amb mantega. Coure uns 25 minuts a 175º.
Jo he utilitzat un motlle de 22X30, i no ha pujat molt.
Espero que us agradi, bon profit!

dimarts, 16 de setembre de 2008

Pastís de pinya






Aquest pastís l'he fet ja unes quantes vegades, i cada vegada que el faig és un èxit segur. És molt refrescant i entra molt bé. El vaig veure el blog de la Gemma "La cuina de casa", que té uns postres que són una meravella, d'autèntica professional.

Com sempre us demano disculpes per la qualitat de les fotografies, encara les faig amb el mòbil, i no queden molt bé.

Els dos primers si que els vaig fer amb el kilo de pinya, però vaig veure que per casa era massa i ho he fet amb la meitat exacta, amb un motllo de 22 cm.
Espero que us agradi.