dilluns, 20 d’octubre del 2008

PASTÍS DE POMA BRETÓ




Aquest pastís el vaig treure d'un blog (i no recordo quin, al principi imprimia les receptes sense apuntar l'autor, cosa que ja no faig). Encara, que feia referència que la recepta està publicada en el llibre de la Mireia Carbó, La cuina salvavidas, amb el nom de Pastís de pomes senzillament genial. En el seu llibre la Mireia suggereix canviar les pomes per peres, pinya o mango. Jo el proper que faci serà amb pinya.
Com el feia per dur a la feina, he doblat els ingredients.


Ingredients:

- 200 gr. sucre
- 200 gr. farina
- 1 pessic de sal
- 16 g. de llevat
- 3 ous
- 125 gr. mantega fosa
- 3 pomes grans (golden)

Preparació:

Peleu les pomes i talleu-les a daus grans. Barregeu el sucre, la farina, la sal, el llevat i els ous amb la mantega fosa. Afegiu-hi les pomes amb espàtula de goma.Coeu-lo al forn a 180º uns 35-40 minuts.

13 comentaris:

La cuina vermella ha dit...

Hola treballadora!!! quin ritme de receptes, no donem a l'abast!
Té una pinta increïble!

Francesc ha dit...

El pastís bretó seria un dolç que em menjaria ara mateix. Com diuen els amics vermells: "Té una pinta increïble!". Salutacions

Gemma ha dit...

Ai, Eva, un altra pastís de poma a la llista de pendents... ara que ja he fet l'engrunat, he posat a la llista el del Lienas i aquest...
Sempre em passa el mateix: tatxo un de la llista però n'afegeixo 2. Així no acabaré mai je je je...

Pebbles ha dit...

Parella i Francesc, els companys de la feina els hi va encantar, inclòs en van convidar a fer un altre. jejeje...

Gemma, a mi em passa el mateix trec un de la llista i apunto dos més.
Petonets

gemma ha dit...

És boníssim aquest! Jo el faig molts cops :-)

Pebbles ha dit...

Gemma, jo ja ho tinc clar que el farè més vegades, molt senzill i molt bó.

Com va la panxa? Et trobes bé?

Petonets!!

Glòria ha dit...

Eva,

Jo també l'he fet aquest pastís de poma bretó i també el trobo boníssim. T'anava a dir que jo l'havia vist al bcnmonamour, però veig que la Gemma ja t'ha visitat!.

Fins aviat

Cuinagenerosa ha dit...

eva, avui hem fet amb la meva filla el pastís de poma d'en lienas, que ja saps que és molt bo, però aquest teu té un aspecte espectacular, els teus companys de feina et deuen fer reverències.

El cullerot Festuc ha dit...

mmmmm...m'encanten els pastissos de poma...un més per la llista!!!
Petunets,
Eva.

gemma ha dit...

La panxa està en mides màximes (queda 1 setmaneta) però em trobo de conya!
Un petó!

Pebbles ha dit...

Glòria, no recordo bé d'on el vaig treure, després del teu comentari vaig visitar el bloc de la Gemma i em sembla que no l'havia vist allà, em sap greu no poder fer referència del bloc, i espero que ningú es molesti, dons va ser una bona temporada que jo copiava receptes, però en cap moment havia pensat fer un bloc, per tant, no em vaig preocupar de posar l'autor, per sort ja ho vaig corretgir.

Manel, quina sort tenir una ajudant, el meu fill no li agrada participar en l'elaboració però en canvi alhora de menjar-ho es el primer...
Els companys de la feina, estaven encantats, em van convidar a portar un altre aviat, jejeje...

Gemma, dons que tingus l'horeta curta com diuen. Que et vagi molt bé.

Petonets!!!

Pebbles ha dit...

Eva, aquestes llistes cada vegada són més llargues...

Petonets

enric ha dit...

Em sembla recordar que ja en vaig parlar fa temps amb la Gemma (la de les trenes), d'aquest pastís. Jo li afegeixo una copa (no una copeta, eh?) ;) de conyac i m'estalvio haver de rentar un estri més, ja que la mantega ni la fonc: simplement la faig a trossos, de la mida si fa o no fa de la poma, per barrejar-la amb la resta d'ingredients. Comprovadíssim, ja que l'he fet un munt de vegades: surt igual de bo!