dimarts, 6 de gener del 2009

Pastís de tres xocolates

Per cap d'any l'Aaron (el meu fill) estava convidat a sopar a casa del seu amic i com no m'agrada anar amb les mans buides vaig preparar aquest clàssic pastís de tres xocolates, ja l'he fet moltes vegades i sempre quedes molt bé. Aquesta vegada l'he fet amb la Termomix, que l'haig de començar a amortitzar. Explicat de manera tradicional us adjunto l'enllaç del Cullerot Festuc , també el trobareu el café de nit.



PASTÍS DE TRES XOCOLATES (TERMOMIX)

Ingredients per la base:
- 1 Paquet de galetes
- 60 g de mantega
- 1 rajolí de llet

Preparació de la base:
Per fer la base, triturar les galetes en el vas 5 s Vel 10, afegir-hi la mantega fosa, un rajojí de llet i tornar-ho a triturar uns segons més a la mateixa velocitat. Fins que quedi una massa ferma i homogènia.
Estendre bé la massa per tota la base d’un motlle desmuntable de 26 cm. Coure la base al forn durant 10 minuts a 180º.

Ingredients per la capa de xocolata negre:
- 150 g de xocolate negra postres Nestlé
- 75 g de sucre
- 1 sobre de quallada en pols Royal
- 250 ml de llet
- 250 ml de nata per muntar

Preparació:

Posar en el vas la xocolata negra trossejada i picar amb cops de turbo. Afegir la resta dels ingredients, programar 7 minuts, temperatura 90º i velocitat 5. Abocar sobre la base de galetes.

Ingredients per la capa de xocolata amb llet:
- 150 g de xocolata amb llet
- 50 g de sucre
- 1 sobre de quallada en pols Royal
- 250 ml de llet
- 250 ml de nata per muntar


Preparació:

El procés és el mateix que hem fet amb la xocolata negra. Abocar aquesta segona sobre la capa de xocolata negra amb compte perquè no es barregin les dues xocolates, fer-ho amb sobre una cullera del revés per tal que el raig no piqui amb força sobre la capa que ja tenim de xocolata negra.

Ingredients per la capa de xocolata blanca:

- 150 g de xocolata blanca
- 25 g de sucre
- sobre de quallada en pols Royal
- 250 ml de llet
- 250 ml de nata per muntar


Preparació:

El procés és el mateix que hem fet amb les anteriors capes. Abocar aquesta tercera sobre la capa de xocolata amb llet, seguint les explicacions anteriors.
Quan es refredi posar el pastís a la nevera i deixar-lo que qualli.
És millor fer-lo d’un dia per l’altre.

Un truquet perquè al tallar el pastís les capes de xocolata no es desenganxin, passar una forquilla per sobre de la xocolata negra i per la xocolata amb llet, quan estigui una mica solidificat.

14 comentaris:

Ester ha dit...

Aquest pastís és un dels que té més èxit entre els blocaires, al final l'hauré de tastar
Quin nivell, comentaris en japonés
Una abraçada
Ester

Glòria ha dit...

Aquest pastís és d'aquells tan agraïts, no costa massa de fer i el resultat és espectacular i de bo... què hem de dir els xocolataddictes?.

Fins aviat

El cullerot Festuc ha dit...

T'ha quedat molt bonic...és un clàssic que mai falla, oi???
Petunets,
Eva.

Francesc ha dit...

He trobat interessantíssim el comentari de Blogger 花蓮生活+. Jo també vaig fer un pastís semblant, però he de reconèixer que a tu t'ha quedat molt millor. Enhorabona.

Pebbles ha dit...

Ester, val la pena que el facis.
No sé d'on s'ha colat aquest comentari en japonés, els hi deuria d'agradar el pastís, jejeje...

Gloria i Eva, estic d'acord amb vosaltres.

Francesc, a mi també m'ha semblat molt interesat 蓮租屋 el comentari, jejeje..

Petonets a tots,

La cuina vermella ha dit...

Aquest pastís és d'aquells de quedar-te amb la penya! si sabessin que és tan fàcil de fer alucinarien!
T'ha quedat preciós i segur que el teu fill va estar fardant de mare tota l'estona, oi?

Mercè ha dit...

Aquest pastís sempre que el faig agrada a la majoria i és d'aquells fàcils i que la gent al·lucinen perquè es pensen que és com els de pastisseria, oi? Felicitats Eva! T'ha quedat moooolt bé! :)

Pebbles ha dit...

Parella vermella, els hi va encantar, al principi van pensar que l'havia comprat, i com bé dius el meu fill els hi va treure de dubtes, jejeje..

Mercè, jo sempre que el faig tothom al·lucina, i com bé dius agrada a tots.

Petonets,

Maria ha dit...

Eva, t'ha quedat un pastís com de pastisseria. Vas quedar molt i molt be amb ell, segur.
Home, més que un comentari en japonés, potser un comentari d'un cap quadrat, que surt ben quadriculat, no? ;D

Anna ha dit...

què bé que t'ha quedat! veig que la Thermomix va bé ;) i la mà de la cuinera es nota!

Pebbles ha dit...

Al final he mirat d'averiguar que era el comentari japonès i segons el traductor, que no sempre et pot fiar, és un anunci relacionat amb la flor de loto. No sé com s'ha colat.
Maria, els hi va encantar, i segons em va dir el meu fill el van acabar.
Anna, dons si que va bé la termomix, de moment m'està agradant.
Petonets!!

Mercè ha dit...

Eva, em va agradar molt poder-te posar cara! Bé a tu i a molts dels blocaires gastronòmics! :) Ara ja torno a ser a Califòrnia, així que continuarem comunicant-nos per aquesta via. ;) Petons!

Anna ha dit...

Eva, gracias por tu visita a mi blog, me ha encantado y espero que no sea la última...pues tenemos que seguir conociendonos. Tu blog es estupendo, me ha gustado mucho. El pastel de tres chocolates siempre lo hago de la forma tradicional, pero con la thermomil todo es más fácil y te sirve de mucha ayuda. Seguro que está exquisito.
Petonets.

Anna ha dit...

Pasate por mi blog tengo algo para tí.Besos.