divendres, 6 de març del 2009

VERDURETES ORIENTALS AMB SALMÒ



Aquesta manera de fer les verdures ens la va ensenyar la Mireia Carbó en la seva classe de dijous passat, i jo de seguida vaig saber que la faria, a més ella ens va comentar que era ideal per congelar-la i d’aquesta manera sempre tenies a punt un acompanyament. En el meu cas em va sobrar molt poc, només per un plat, i també em vaig passar una mica amb la salsa de soja, (en la classe la Mireia ens va dir que poséssim mitja ampolla i a mi se’n va anar una mica la mà), però amb tot i això estava molt bona. Gràcies Mireia per aquestes receptes tan senzilles i amb tant bon resultat.


Ingredients:
- 1 albergínia
- 1 ceba
- 1 carbassó
- 1 pastanaga
- 1 escarxofa
- Oli
- 50 ml salsa de soja
- 2 talls de salmó


Preparació:

Escalfar el forn a 180º.
Tallar totes les verdures en dauets regulars i saltejar-les amb oli (s’ha de posar força oli a la paella).
Posar el salmó embolicat en paper d’alumini, amb una mica de sal, pebre i orenga. Jo en lloc d’alumini vaig estrenar un estri de silicona que em van regalar per reis (i encara no l’havia fet servir). És un estoig per fer al vapor. S’ha de coure poca estona, segons el gruix del peix, en el meu cas va estar uns 12 minuts perquè eren dos talls bastant molsuts.
Passats uns 5 minuts, afegir la salsa de soja i continuar la cocció fins que les verduretes quedin al vostre gust, de fet han de quedar senceres.
Ja podeu servir el plat i cap a taula.
Bon profit!!

7 comentaris:

Gemma ha dit...

Una de les coses que em van agradar d'aquesta recepta va ser precisament la seva versatilitat. I tu n'has fet un bon exemple, és molt bona idea utilitzar-la per acompanar el salmó. Trobo que el gust potent del salmó ha de combinar molt bé amb el fort gust de la soja. M'ho apunto ;)
Va bé oi aquest estri de silicona? Al final me l'hauré de comprar...

Glòria ha dit...

Bona idea combinar aquestes verduretes amb salmó. Jo tinc pendent de fer la recepta amb pasta, tal com ens la va explicar la Mireia, a veure si la faig aquest cap de setmana.

Fins aviat

Mercè ha dit...

Eva, aquesta recepta ha de ser boníssima! A nosaltres ens agrada molt la salsa de soja i acompanyant un bon plat de verdures.... mmm!
Petons!

La cuina vermella ha dit...

i és que la Mireia és genial, i tu ets una alumna molt ben aplicada!! petons a les dues.

Anònim ha dit...

M'encanta aquesta recepta,probaré de fer-la.
Petonets.

Cuinagenerosa ha dit...

eva, veig que apliques el que ens va ensenyar la mireia, i segur que ha quedat boníssim, jo també faig el salmó amb verduretes amb soja, però les tallava en juliana. la pròxima vegada ho provaré així.

Pebbles ha dit...

Gemma, doncs si que va bé, jo no l'havia estrenat encara i ja l'he fet servir un parell de vegadees més per fer els dinars, si tens oportunitat compra'l val la pena.

Glòria, ja he vist que has fet la recepta amb la pasta.

Mercè, si que és bona, i les verduretes fetes d'aquesta manera donant per molt, pots anar variant segons el que tinguis a casa.

Parella vermella, aquesta vegada he fet els deures força aviat, avui per dinar he fet el timbal d'espinacs, que el penjaré aviat, només em queda els postres, poc a poc.

Teresa, doncs fes-la aviat que són molt bones.

Manel, no les havia fet mai de cap de les dues maneres, doncs a mi em queda provar-ho en juliana i així tenim més variació.

Petonets!!