diumenge, 18 d’abril del 2010

Quiche amb verdures, formatge de cabra i anxoves

Al curs de cuina vam fer aquest plat, ensenyar-nos a fer la pasta brisa i després de veure com es fa em vaig decidir a provar-ho, encara que havia escoltat a dir moltes vegades que és molt senzill no ho havia provat mai. Aquí teniu el resultat.



Ingredients:
Pasta brisa:
- 200 gr. de farina
- 1 culleradeta de cafè de sucre llustre
- 1 de sal
- 90 gr. de mantega
- 1 rovell d’ou
- 1 culleradeta de suc de llimona4-5 cullerades d’aigua


Farcit:
- 1 ceba
- 2 tomàquets
- 1 albergínia
- 1 carbassó
- 100 gr. de formatge de cabra
- 50 gr. d’olives negres d’Aragó
- 2 ous
- 3 dl de nata líquida ( o llet evaporada)
- 6 filets d’anxoves
- Sal i pebre


Preparació:

Pasta brisa:
Tamiseu la farina en un bol i formeu un volcà. A dins afegiu el sucre, la sal i la mantega tallada a trossos. Treballeu-lo fins que la mantega quedi totalment barrejada amb la farina. Aboqueu-ho al marbre i afegiu el rovell junt amb el suc de la llimona i una cullerada d’aigua. Vigileu de no treballar molt la massa, només fins que absorbeixi el líquid. Aneu incorporant la resta de l’aigua cullerada a cullerada fins que pugueu fer una bola. Brisar 4 o 5 vegades i deixeu-la reposar 5 minuts. Estireu la pasta i folreu un motlle d’uns 28 cm de diàmetre. Punxeu la base amb una forquilla i deixeu-la reposar durant una mitja hora dins el frigorífic.
Farcit:

Prepareu totes les verdures:
Pelar la ceba i lamileu-la, reserveu-la. Traieu les llavors al tomàquet i lamineu-lo, reserveu-lo. Agafeu l’albergínia, renteu-la, peleu-la deixant tires de pell, talleu-la fineta. Amb el carbassó feu el mateix. Quan ho tingueu tot poseu un cassó de fons gruixut amb una mica d’oli, poseu la ceba i sofregiu-la, quan comenci a enrossir-se afegiu el tomàquet deixeu-lo coure una mica i afegiu-li l’albergínia i per últim el carbassó. Quan estiguin cuites les verdures li afegiu la sal i el pebre i reserveu. Esmicoleu el formatge de cabra. Desosseu les olives i piqueu-les petitones. Alhora escalfeu la nata líquida, quan estigui calenta la barregeu amb els ous batuts, la sal i el pebre.
Acabat:
Coure la pasta sense res dins. Escalfeu el forn a 180º C durant 10 minuts. Retirar-la del forn i afegiu-li les verdures ,el formatge i les olives. Per últim aboqueu la barreja dels ous i coure-ho dins el forn durant 20 minuts més. Ho retireu del forn i li afegiu les anxoves, el torneu al forn i el deixeu coure 5 minuts més. I ja la teniu.

8 comentaris:

Ester ha dit...

Aquesta quiche és força origial i segur que està boníssima
Una abraçada
Ester

Mercè ha dit...

Eva, i la pasta brisa tant serveix per dolc,os com per salats! I aquesta quiche, ningu diria que es la primera que fas integrament!! T'ha quedat mooolt be! I amb la combinacio de les verdures, el formatge de cabra i les anxoves de ben segur que deliciosa!
Petons!

La cuina vermella ha dit...

Enhorabona, t'ha quedat d'escàndol i amb la comibnació de formatge i anxoves, és una autèntica passada. Un petó, Eva.

Gemma ha dit...

La pasta brisa casolana sempre queda més bona que la comprada i és molt fàcil de fer ,oi?
T'ha quedat perfecta, i amb el farcit molt ben triat.

Glòria ha dit...

A mi m'agrada fer pasta brisa, la trobo molt agraïda, i aquesta salada ha de ser una delícia!

Cristina ha dit...

Què bones que són les quiche, m'agraden de tot tipus. Jo sóc una mica gandula i compro la pasta brisa. T'ha quedat fantàstica

Anònim ha dit...

Eva, t’ha quedat perfecte. No té res que envejar a la que vam fer a classe i que jo vaig tenir la sort de tastar. Deliciosa!!!
Un petó,
Fina

Francesc ha dit...

Boníssim!!! Quina recepta més bona!!! Salutacions