diumenge, 1 de febrer del 2009

Coca de plàtan

Volia fer una coca diferent a la del iogurt per berenar i vaig trobar aquesta recepta que tenia apuntada en una llibreta, el que no recordo d'on l'havia tret. Ens ha agradat molt, el gust del plàtan es nota i no es empalagòs. Quan talles la coca per dintre queda d'un color marronós, això ho fa el plàtan.


Ingredients:

- 250 g de plàtans madurs
- 200 g de sucre
- 4 ous
- 1 pessic de sal
- 70 ml d’oli
- 200 g de farina
- 1 sobre de llevat

Preparació:

Triturar els plàtans amb el sucre i el pessic de sal. Afegir els ous, l’oli la farina i el llevat tamisats i barrejar tot bé fins aconseguir una massa homogènia. Abocar-ho al motlle i coure al forn uns 30-40 minuts a 180º , ha d’estar cuit per dintre.
Bon profit!!

11 comentaris:

La cuina vermella ha dit...

Ester, i el meu règim... m'estic 'fotent' de gana i tu em regales aquesta coca tan bona de plàtan.
Genial bonica.

Mercè ha dit...

Que bona aquesta coca!! És semblant al banana bread americà i és boníssim! T'ha quedat fantàstica! :)

Glòria ha dit...

Un bon berenar per a dies plujosos com avui, eh?.

Fins aviat

Ester ha dit...

Eva, aquesta coca ha d'estar de muerte, ideal per aprofitar els plàtans que queden massa madurs
Una abraçada
Ester

Gemma ha dit...

La coca de plàtan és un d'aquells clàssics berenars casolans que tinc pendent de fer. Normalment no tinc plàtans a casa (no ens agraden gaire) i per tant no en tinc d emadurs per gastar... Ja veig que hauré de comprar-los expressament per a poder fer aquesta coca je je je :)

Francesc ha dit...

Em sembla molt original i abellidora aquesta coca. Apuntada a la llista (inacabable) de receptes per fer... Besades

Maria ha dit...

Molt be, Eva, un bonic pastís que tenies que presentar-nos. I molt bo, segur. El plàtan sempre dóna joc i fa quedar be.
Petons.

Anònim ha dit...

Aix, amb el que m'agrada el plàtan! Això em recorda que tinc una recepta de muffins amb plàtan pendent! :)
Quina bona pinta per berenar!

Sílvia

Cuinagenerosa ha dit...

eva, a mi sí que m'agrada el plàtan, i aquesta coqueta té un aspecte magnífic; em sembla que provaré de fer-la encara que no hi tinc gaire traça.

Pebbles ha dit...

Cuina vermella, serà questió de congelar un tros per quan acabis el règim, que et sembla?

Mercè, és bona i a més estaba molt esponjosa.
Gloria, tens raó, per la tarda amb una xocolata, un té o un cafè és un bon acompanyament.

Ester, va ser perquè tenia uns plàtans molt madurs, que em vaig decicir per aquesta coca.

Gemma, el podries probar el gust de plàtan es nota una mica, però no és massa marcat.
Francesc, si cada vegada les llistes són més i més llargues.
Maria, a la coca se li podrien afegir unes boletes de xocolata per dintre i segur que encara seria més bona. Ho tinc que provar!!
Cuina amb compte, haveure si els fas aquest muffins de plàtans i la publiques, que segur els provaré.
Manel, no siguis exigerat si és molt senzilla, segur que et surt molt bona.
Petonets a tots!

enric ha dit...

Una gran idea la de donar gust de plàtan a una coca. La tindré en compte! Gràcies, EVa!